£0.000

Despre noi

Home / Despre noi

Cine suntem

Daruind vei dobandi!

Prometeu este legat și de mitul creației, potrivit căruia primul om a fost creat de Prometeu. Acesta și în același fel și alții, au fost modelați din pământ și apă, iar pe lângă ei a creat și animalele. Cu ajutorul Atenei, Prometeu a oferit oamenilor cunoașterea artelor, de la astronomie la medicină, de la matematică la arhitectură, de la tehnica navigației la cea a prelucrării metalelor.

Prometeu este considerat binefăcătorul oamenilor, unul dintre titani, care fură de la zei pentru oameni focul. Astfel atrage asupra sa mânia lui Zeus, care, drept răzbunare, răspândește în lume toate relele și nenorocirile, pe de-o parte, iar pe de altă parte îl înlănțuie pe Prometeu de o stâncă, de unde un vultur uriaș îi devorează zilnic ficatul, care peste noapte se regenerează. În felul acesta titanul este supus unui veșnic chin, însă îl ajută să reziste priveliștea oamenilor așezați la căldura focului din case, făurind lucruri cu ajutorul focului și învățăturilor pe care li le dăruise. Prometeu este salvat în cele din urmă de Heracles, care ucide vulturul cu una din săgețile sale otrăvite.

“Cine suntem noi? Noi suntem un Alter Prometeu, adică un alt fel de Prometeu, care, pe scurt,  ne dorim să ajutăm oameni!

Asociația Alter Prometeu a fost înființată în toamna anului 2014, de către o mână de oameni motivați, care au dorit să contribuie alături de alte organizații la o schimbare de mentalitate și de valori. Ne dorim valori precum solidaritate, altruism, mărinimie, caritate, umanitate, generozitate. Pe parcursul acestui drum haotic și contra cronometru pe care îl trăim, numit viață, trebuie să luăm din când în când câte o pauză și să reflectăm. Nu putem rămâne indiferenți, avem datoria de a deschide ochii și de a observa că nu suntem singuri, că nu este suficient ca fenomenul de bunăstare, fericire și echilibru economic și social să se reflecte numai în cazuri izolate. Societatea în care trăim nu se rezumă la căteva familii, ea cuprinde indivizi și grupuri de indivizi, din toate sferele societății, cu situații cât se poate de diferite. Astfel, din considerentele amintite, s-a născut ideea implementării unui proiect de susținere în domeniul social.

Asociația Alter Prometeu și-a îndreptat atenția în special asupra familiilor monoparentale, care se confruntă cu mari dificultăți financiare. În România, ca de altfel în majoritatea statelor lumii, cele mai multe familii monoparentale au ca unic părinte femeia. Din păcate, statisticile indică faptul că, în urma divorțului sau separării părinților, legăturile dintre copil și părintele cu care acesta nu locuiește permanent tinde să se întrerupă într-un număr foarte mare de cazuri.Acest lucru se răsfrânge mai devreme sau mai târziu atât asupra părintelui îngrijitor, cât și asupra copiilor. Chiar dacă în prezent căsătoria nu mai reprezintă modalitatea unică de constituire a unei familii, ideea de familie tradițională, nucleul în care există un soț, o soție și copiii acestora, este după părerea noastră în continuare forma cu cel mai mare impact pozitiv și sănătos asupra societății în care trăim, care conferă copiilor valori sociale, îngrijire, protecție, un mediu securizat, status social și nu în ultimul rând afecțiune. Din cazurile pe care le-am susținut până în momentul de față am putut observa consecințele asupra evoluției copiilor: starea de sănătate, eșecul sau chiar abandonul școlar, stabilitatea psihică și emoțională, etc.
Sigur este foarte important să fim alături de acești copii, care vor reprezenta peste câțiva ani baza societății, pe care se va clădi în continuare, însă, în egală măsură trebuie să ne îndreptăm atenția și să sprijinim și părintele, care are misunea de a îndeplini un cumul de roluri atăt în plan public, cât și privat și anume ne referim la faptul că fiind părinte unic trebuie să muncească mai mult pentru a putea suține familia, are de rezolvat treburile administrative și gospodărești, este solicitat în sprijinirea copiilor, etc. Pentru ca acesta să poată face față tuturor solicitărilor, Asociația Alter Prometeu vine și în întâmpinarea nevoilor acestuia.

Singuri, vom putea susține câteva cazuri, dar dacă ne unim forțele cu alții vom putea realiza mult mai multe lucruri frumoase. Suntem deschiși oricăror propuneri de parteneriat sau colaborare venite din partea oricăror persoane sau a companiilor, care doresc să se implice în proiecte sociale dedicate copiilor. Dacă sunteți motivați, onești, dedicați, fără prejudecăți și dispuși să ajutați oameni, vă așteptăm să vă alăturați nouă.

Echipa Alter Prometeu

Aveti incredere in noi

Daruind vei dobandi!

SDS Group Romania
Deutek Romania
Fundatia ANAIS
ADRA Romania
SCA Minea si Asociatii
Parker Randall
Joy 4 All
Porner